1. feb, 2013

ook ontspanning

1. feb, 2013

ekkeko del pacifico

Ekkeko is een oud Andes god van overvloed. Alles wat je wil hebben hang je voor 24 januari aan zijn armen en over zijn schouders. Dit is de Cristo del Pacifico, geschonken aan Lima door ODG, braziliaans bouw en ontwikkelingsbedrijf als Ekkeko.

1. feb, 2013

Foto

1. feb, 2013

Ethiek, luxe of noodzaak?

Is ethiek aangeboren of aangeleerd? Is er een basis in iedereen aanwezig of is het een culturele aangelegenheid. Alles is hier verwarrend. Bij de buurt vergaderingen van de werkgroep voor het aanblijven van Susana Villarán is er een grote maatschappelijke betrokkenheid en inzet. De werkgroep is zelf georganiseerd, zelf geïnitieerd en heeft geen centrale leiding. Door heel Lima zijn er groepen. Wij gaan morgenavond helpen met het beplakken van panelen. Krantenartikelen, posters, een zelfgetekende cartoon worden op kartonnen dozen van ijskasten geplakt. Dit paneel wordt vervolgens in een park gezet om discussie uit te lokken. Perfect actief burgerschap.

Tegelijkertijd worden hele meren verkocht, waarschuwt iedereen elkaar voor dieven en verwacht niemand fatsoenlijk bestuur. Komen wij nu alleen de 'good guys' tegen of heeft iedereen een dubbele rol? De mensen die we tegen komen zijn tegelijkertijd cynisch en heel naïef hoopvol.

Is de cultuur van macht gewoon anders?

Wij blijven opletten.

1. feb, 2013

toys for boys